De jobsite voor social profit
Geef zin aan uw professionele leven
die goed bij u passen !
Vocatio - Fondsenwerver met ervaring met major donors, corporate sponsoring en subsidies - Alterjob

Fondsenwerver met ervaring met major donors, corporate sponsoring en subsidies (m/v/x)

Vocatio
Vocatio is een stichting van openbaar nut die beurzen verleent aan jonge, gepassioneerde mensen met een sterke roeping in diverse domeinen zoals wetenschap, kunst, technologie, ambacht en maatschappij. Onze missie is om jong talent te ondersteunen en hen de kans te geven hun dromen waar te maken. Om dit te realiseren, rekenen we op de steun van onze sponsors en donoren. Ter versterking van ons team zoeken we een ervaren fondsenwerver.
Beschrijving van de functie
Als fondsenwerver ben je verantwoordelijk voor de ontwikkeling en uitvoering van strategische prospectie om onze relaties met bestaande en potentiële major donateurs en corporate sponsors te versterken en uit te breiden alsook om subsidiedossiers bij gouvernementele instellingen te initiëren. Je rol is cruciaal bij het uitbreiden en koesteren van ons bestaande netwerk, het organiseren van evenementen en gerichte communicatie. Je werkt nauw samen met directrice en de communicatieverantwoordelijke.
Verantwoordelijkheden

Strategische prospectie en netwerkuitbreiding
● Ontwikkelen en implementeren van fondsenwervingsstrategieën: creëren en uitvoeren van fondsenwervingsplannen die aansluiten bij de missie en doelstellingen van Vocatio. Identificeren van potentiële major donateurs, corporate sponsors en andere financieringsbronnen om onze donorbasis uit te breiden.
● Bedrijfsgiften: verkennen van het potentieel en ontwikkelen van een prospectlijst van bedrijven, ontwikkelen van bedrijfs- en partnerschapsvoorstellen, onderhouden van nauwe relaties met contactpersonen van de bedrijven.
● Individuele belangrijke donateurs/ welstellende families: uitbreiden van het ons netwerk van grote donateurs. Ontmoeten van major donateurs om hun potentiële bijdragen en betrokkenheid bij Vocatio te bespreken met de focus op het opbouwen van langdurige relaties.
● Campagnebeheer: plannen en beheren van fondsenwervende evenementen en campagnes. Coördineren met de communicatie verantwoordelijke om promotiemateriaal en outreach-strategieën te ontwikkelen.
● Schrijven van subsidieaanvragen en voorstelontwikkeling: onderzoeken en identificeren van subsidiekansen. Voorbereiden en indienen van subsidieaanvragen en voorstellen bij stichtingen, overheidsinstanties en andere financieringsinstanties.

Uitmuntend relatiemanagement
● Persoonlijk contact onderhouden met bestaande donoren, uitzonderlijk verzorgde opvolging bieden en tijdig, kwalitatief rapporteren over de impact van hun bijdragen.
● Overtuigende voorstellen presenteren om financiële steun of giften in natura aan te moedigen.
● Regelmatig de tevredenheid van donoren beoordelen en strategieën aanpassen om betrokkenheid te verbeteren.

Interne samenwerking
● Databasebeheer: bijhouden van gegevens van donateur informatie, donaties en correspondentie in het CRM-systeem. Analyse van fondsenwervingsgegevens met het oog op inzichten en aanbevelingen voor voortdurende verbetering.
● Samenwerking: een vertrouwensklimaat opbouwen met de directeur en de raad van bestuur, en hen op de hoogte houden over de stand van zaken (via rapporten of presentaties). Nauw samenwerken met het Vocatio team.
Profiel
We zijn op zoek naar een gedreven professional met een passie voor fondsenwerving en een sterk netwerk

Opleiding
Masterdiploma of gelijkwaardige, geavanceerde diploma's of certificeringen in relevante vakgebieden zijn een pluspunt.

Ervaring
● Meer dan 3 jaar bewezen ervaring in het beheer en bestendigen van relaties met major donateurs, bedrijfssponsors en subsidies
● Bestaand netwerk in de culturele sector, bedrijven en filantropie is een aanzienlijk voordeel.
● Ervaring met digitale fondsenwervingstools en CRM-systemen

Persoonlijke kenmerken
● Klantgericht met een sterke focus op het opbouwen en koesteren van langdurige relaties.
● Flexibel, autonoom en in staat om zelfstandig te werken.
● Welbespraakt met overtuigende en verfijnde communicatieve vaardigheden.
● Vlotte en natuurlijke omgang met hooggeplaatste personen
● Uitstekend in het opbouwen van langdurige relaties.
● Gepassioneerd over onze missie en vastbesloten om een betekenisvolle impact te maken.
● Taal: vloeiend in het Frans en het Nederlands, zowel mondeling als schriftelijk, met een goede beheersing van het Engels.
Contractuele voorwaarden
Wat wij bieden
● Een betekenisvolle functie binnen een kleine, dynamische en impactvolle organisatie.
● Aangename werkomgeving (Koninginnegalerij in Brussel) die gemakkelijk bereikbaar is met het openbaar vervoer
● Halftijds arbeidscontract (19 uur), flexibele werkuren en de mogelijkheid tot telewerken. Werken op freelancebasis is bespreekbaar.
● Een klein hecht team waar elk succes met een wafel wordt gevierd. 😊
Werkgever
Vocatio
Plaats tewerkstelling
Brussel
Contract
Deeltijds
Profiel
Master
Uiterste sollicitatiedatum
14/11/2024
Bewaren
Om deze job te bewaren, log in!
Share
Als deze vacature is afgedrukt,
vindt u deze gemakkelijk op onze site door deze QR-code te scannen: