De jobsite voor social profit
Geef zin aan uw professionele leven
die goed bij u passen !
Triodos Bank - Credit Administrator - Alterjob

Credit Administrator (m/v/x)

Triodos Bank
Triodos Bank is dé referentie in Europa op het gebied van duurzaam bankieren. Triodos Bank zet geld in voor positieve sociale, culturele en ecologische verandering. Dat is ook onze missie: met het geld dat spaarders en beleggers ons toevertrouwen op een transparante manier duurzame ondernemers en organisaties financieren. Voor ons is geld een middel in dienst van duurzame ontwikkeling.

Triodos Bank is een onafhankelijke financiële instelling, opgericht in 1980 in Nederland, met vestigingen in België, het Verenigd Koninkrijk, Spanje en Duitsland.

www.triodos.be
Deel 1 - Beschrijving van de functie
Ons team met expertise in kredieten binnen Business Banking is op zoek naar een medewerker voor het administratieve beheer van een portefeuille professionele kredieten met impact.

De afdeling Business Banking van Triodos Bank België telt 40 medewerkers van wie er 12 in het commerciële team werken voor onze professionele klanten in de volgende domeinen: projectfinanciering, hernieuwbare energie, gezondheidszorg, kunst en cultuur, kleine en middelgrote ondernemingen, ethische beleggingsproducten van Triodos en duurzaam vastgoed. Dit team concentreert zich uitsluitend op het genereren van nieuwe activiteiten die een positieve impact hebben op de maatschappij.

Het wordt ondersteund door de 20 werknemers van het Credit Expertise Team. Het Credit Expertise Team omvat een Middle Office met Portfolio Managers die het operationele aspect op zich nemen, zowel op commercieel niveau als wat het risico betreft, en een Back Office dat deze relaties administratief opvolgt. De vacante functie maakt deel uit van de Back Office. Dat bestaat uit een tiental personen met gevarieerde profielen.

Er werken ook 3 Product Managers in Business Banking, onder andere op de impact van de kredietenportefeuille op CO2 en andere projecten rond de missie en waarden van Triodos, duurzaamheid en de positieve impact op de maatschappij.

Taken en verantwoordelijkheden:

De Credit Officer heeft de volgende taken en verantwoordelijkheden:

● Je stelt kredietcontracten van wisselende complexiteit op in nauwe samenwerking met de commerciële teams.
● Je zorgt ervoor dat de overeengekomen garanties ingesteld worden door regelmatig in contact te treden met externe partners, zoals notariskantoren, subsidiërende instanties of regionale garantiefondsen.
● Je staat in voor de encodering en het beheer van kredietgegevens en garanties in onze banksystemen. Je voert een breed scala aan taken uit tijdens de volledige looptijd van het krediet: opvolging van heffingen, controle van betalingen, verlengingen van tarieven, opstellen van aanvullende overeenkomsten, enz.
● Je ziet erop toe dat de berekeningen correct zijn en bent verantwoordelijk voor de facturatie van commissies en andere kosten.
● Je stelt verschillende soorten verklaringen op (revisorenattesten, bankverklaringen, fiscale attesten, enz.) voor externe partijen.
● Je neemt deel aan de inzameling en verstrekking van gegevens aan de Nationale Bank van België.
● Je zorgt ervoor dat alle kredietprocedures en werkvoorschriften correct toegepast worden.
● Je helpt onze interne procedures en werkmethoden te verbeteren met uw creativiteit, flexibiliteit en proactiviteit.
● Je werkt bij al uw taken hand in hand samen met de commerciële afdelingen, het Middle Office en de interne juridische dienst. Vlotte en transparante communicatie is dus een essentiële voorwaarde.
Werkgever
Triodos Bank
Plaats tewerkstelling
Brussel
Contract
COD 100%
Profiel
Bachelor Master
Uiterste sollicitatiedatum
Onbeperkt
Bewaren
Om deze job te bewaren, log in!
Share
Jobs bij deze werkgever
Dagelijkse newsletter
Ontvang elke avond onze nieuwsbrief in uw mailbox met alle aanbiedingen die gedurende de dag zijn gepubliceerd.

Uitschrijven op elk moment mogelijk via een link in de nieuwsbrief.

Als deze vacature is afgedrukt,
vindt u deze gemakkelijk op onze site door deze QR-code te scannen: