De jobsite voor social profit
Geef zin aan uw professionele leven
die goed bij u passen !
Teach For Belgium - Leadership development programme - leerkracht - Alterjob

Leadership development programme - leerkracht (m/v/x)

Teach For Belgium
De visie van Teach for Belgium is dat op een dag de socio-economische afkomst van leerlingen hun succes niet langer zal bepalen. Teach for Belgium streeft ernaar om de sociale ongelijkheid in het onderwijs weg te werken door in te zetten op de opleiding en coaching van inspirerende leerkrachten die lesgeven in kansarme scholen. We werken hiervoor samen met de verschillende spelers in het onderwijsveld. Op lange termijn wil Teach for Belgium een vereniging van alumni uitbouwen die de vereiste ervaring en competenties hebben om zich in hun professionele parcours verder in te zetten voor een rechtvaardiger en inclusiever onderwijssysteem.

Lesgeven via Teach for Belgium
Deel 1 - Beschrijving van de functie
Leadership Development Programme

Via het leiderschapsontwikkelingsprogramma van Teach for Belgium leer je hoe je een impact kan hebben in jouw klas, school en gemeenschap. Zo word je een social changemaker die werkt aan de toekomst van het onderwijs in België.
Gedurende 2 jaar geef je als deelnemer van het Teach for Belgiumprogramma les in een school met een lage socio-economische index. Je wordt hiervoor betaald door de Vlaamse Gemeenschap of de Federatie Wallonië-Brussel (FWB). Samen met de andere deelnemers werk je eraan om de sociale ongelijkheid te verminderen in jouw klas voor jouw leerlingen.

Na het programma

Je ontwikkelt tijdens het programma verschillende vaardigheden en inzichten die je na verloop van 2 jaar helpen om een wel overwogen keuze te maken over de richting van jouw toekomstige loopbaan als Teach for Belgium alumnus. Er zijn verscheidene alumni die actief blijven als leraar. Anderen gebruiken hun vaardigheden, kennis en ervaring om structurele problemen rond ongelijkheid aan te pakken binnen of buiten het onderwijsveld, als sociaal ondernemer, beleidsmaker, werknemer in de private of publieke sector,... De mogelijkheden om een impact te hebben zijn divers en talrijk.
Werkgever
Teach For Belgium
Plaats tewerkstelling
Brussel
Contract
CBD Voltijds
Profiel
Bachelor Master
Uiterste sollicitatiedatum
Onbeperkt
Bewaren
Om deze job te bewaren, log in!
Share
Dagelijkse newsletter
Ontvang elke avond onze nieuwsbrief in uw mailbox met alle aanbiedingen die gedurende de dag zijn gepubliceerd.

Uitschrijven op elk moment mogelijk via een link in de nieuwsbrief.

Als deze vacature is afgedrukt,
vindt u deze gemakkelijk op onze site door deze QR-code te scannen: