De jobsite voor social profit
Geef zin aan uw professionele leven
die goed bij u passen !
Commissariaat voor Europa en de Internationale Organisaties - Alterjob
Commissariaat voor Europa en de Internationale Organisaties
Het Commissariaat voor Europa en de Internationale Organisaties (CEIO) werd eind 2014 door de Regering van het Brussels-Hoofdstedelijk Gewest opgericht met het oog op het onthaal van alle internationale instellingen gevestigd in het Brussels-Hoofdstedelijk Gewest opdat zij in optimale omstandigheden zouden kunnen werken en zich verder ontplooien in harmonie met de ontwikkeling van het gewest en zijn inwoners.

Het CEIO bestaat uit twee units:

• De Institutionele desk vervult een rol van “go-between” tussen de Brusselse overheden en de Europese en internationale instellingen voor alle vragen die betrekking hebben op gewestelijke bevoegdheden zoals stedenbouw, veiligheid, mobiliteit en aanleg van de openbare ruimte
• De Expat Welcome Desk (EWD) biedt administratieve ondersteuning aan personen die zich in het kader van hun beroepsactiviteit in en rond de Europese en internationale instellingen in Brussel vestigen en wil het onthaal van deze groep mensen in ons Gewest zo vlot als mogelijk laten verlopen.

De Expat Welcome Desk:

De EWD heeft als eerste doel antwoorden te verstrekken op alle vragen van personen uit de internationale gemeenschap met betrekking tot hun vestiging en hun verblijf in Brussel. De EWD verstrekt zijn bezoekers gepersonaliseerd advies per e-mail, per telefoon, maar ook aan de hand van individuele afspraken. Het is een onafhankelijke en kosteloze dienstverlening in drie talen (NL, EN, FR). Daarbij worden uiteenlopende onderwerpen behandeld die voor het grootste deel betrekking hebben op wonen, inschrijving en verblijf, taksen en belastingen…

De drie personeelsleden van de EWD zijn actief in twee kantoren:

Het hoofdkantoor bevindt zich in het CEIO, Oudergemlaan 63 in Etterbeek en er is een antenne in het hoofdgebouw van het Europees Parlement.

https://www.commissioner.brussels/nl/