De jobsite voor social profit
Geef zin aan uw professionele leven
die goed bij u passen !
KANAL-Centre Pompidou - Preventieadviseur - verantwoordelijke IDPWB (niveau 2) - Alterjob

Preventieadviseur - verantwoordelijke IDPWB (niveau 2) (m/v/x)

KANAL-Centre Pompidou

KANAL-Centre Pompidou is een nieuw interdisciplinair museum voor moderne en hedendaagse kunst in Brussel. Het museum komt in de omgebouwde Citroën-garage aan het IJzerplein bij het kanaal.

Het programma van KANAL bestaat uit tentoonstellingen, collectiepresentaties, live evenementen en nieuwe creaties van gevestigde én opkomende kunstenaars. Het aanbod, voor en door het publiek, is multidisciplinair: van muziek tot film, schilderkunst tot digitale media, beeldhouwkunst tot performance.

KANAL-Centre Pompidou is opgericht door het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. De ontwikkeling en het bestuur zijn in handen van de Stichting KANAL, in samenwerking met het Centre Pompidou.
Beschrijving van de functie
Opdrachten

Als preventieadviseur en hoofd van de interne dienst voor preventie en bescherming op het werk (IDPWB) ben je verantwoordelijk voor de veiligheid en het welzijn op de werkvloer van KANAL (gezondheid en hygiëne, ergonomie, brandveiligheid, psychosociaal welzijn, enzovoort). Je rapporteert aan de HR-manager en maakt deel uit van de HR-afdeling van de Stichting KANAL, met wie je het intern preventie- en veiligheidsbeleid verder ontwikkelt. Je werkt ook nauw samen met de afdeling Gebouw en de facilitaire- en beveiligingsdiensten van KANAL, die instaan voor het dagelijks reilen en zeilen in het museumgebouw (waar een driehonderdtal mensen werken) en voor de ontvangst van de bezoekers (een paar duizend per dag).

Jouw taken

● Je helpt mee de opening van KANAL voor te bereiden (eind 2025): je geeft invulling aan de veiligheids- en preventieprocedures voor onze medewerkers en draagt bij aan de planning van de verhuis en de inrichting van het gebouw.
● Je kan beroepsrisico's herkennen, analyseren en evalueren en neemt gepaste maatregelen.
● Je stelt meerjarige preventie- en actieplannen op en zorgt voor advies op maat.
● Je verzamelt en beheert informatie rond preventie en veiligheid en creëert bewustzijn onder de directie, de managers en de medewerkers.
● Je organiseert en coördineert opleidingen, audits en certificeringsprocedures (brandpreventie, hygiëne, welzijn, veiligheidscertificaten, enzovoort).
● Je onderzoekt ongevallen en incidenten op de werkvloer en volgt ze verder op (coördinatie EHBO, rapportering, enzovoort).
● Samen met het beveiligingsteam ontwikkel je noodplannen en organiseer je jaarlijkse preventietrainingen en evacuatieoefeningen.
● Je waakt over de veiligheid en preventie bij KANAL, in overeenstemming met de wettelijke verplichtingen.
● Je werkt nauw samen met partners en stakeholders, de autoriteiten en de externe dienst voor preventie en veiligheid op het werk.
● Je brengt psychosociale risico's in kaart en bent het eerste aanspreekpunt voor de HR-afdeling en de vertrouwenspersonen binnen KANAL.
● Tot aan de sociale verkiezingen van 2028 beheer je het secretariaat voor het Comité voor preventie en bescherming op het werk (CPBW).
● Je biedt ondersteuning bij de operationele taken en het facilitair management van KANAL.
Profiel
● Je bent in het bezit van een bachelordiploma en (minimaal) een getuigschrift van preventieadviseur niveau 2.
● Je hebt aantoonbare ervaring in een soortgelijke job of functie, bij voorkeur in de culturele-, artistieke- of evenementensector. Ervaring met grootschalige en publieke projecten is een troef.
● Je hebt een uitstekende kennis van de Belgische wetgeving op het gebied van veiligheid en gezondheid op het werk en je bent bereid je voortdurend bij te scholen
● Je beschikt over voldoende probleemoplossend vermogen en kan zelfstandig en proactief werken.
● Je bent een sterke organisator met oog voor detail.
● Je bent empathisch, discreet en diplomatisch, ook in moeilijke situaties.
● Je beheerst het Frans en het Nederlands. Kennis van het Engels is een pluspunt.
Contractuele voorwaarden
● Een voltijds contract van onbepaalde duur.
● Een aantrekkelijke bezoldiging en extralegale voordelen:
· Hospitalisatieverzekering
· Pensioenverzekering
· Maaltijdcheques van 8 euro
· MIVB-abonnement
· GSM-abonnement
· 8 extra verlofdagen
● Telewerken met 45 euro/maand als forfaitaire vergoeding.
● Werk in een stimulerende omgeving in een museale instelling in volle opbouw.
De KANAL Stichting wil een afspiegeling zijn van de Brusselse bevolking, met personeel en publiek dat even divers is als de gemeenschappen waarvoor het werkt. We moedigen kandidaten die deze waarden onderschrijven aan om te solliciteren. KANAL discrimineert op geen enkele manier. Je kandidatuur wordt behandeld op basis van objectieve criteria die rechtstreeks verband houden met de voor de functie vereiste vaardigheden en/of gezochte ervaring.
Werkgever
KANAL-Centre Pompidou
Plaats tewerkstelling
Brussel
Contract
COD 100%
Profiel
Bachelor
Uiterste sollicitatiedatum
08/11/2024
Bewaren
Om deze job te bewaren, log in!
Share
Als deze vacature is afgedrukt,
vindt u deze gemakkelijk op onze site door deze QR-code te scannen: