De jobsite voor social profit
Geef zin aan uw professionele leven
die goed bij u passen !
IRIS Ziekenhuizen Zuid - Juridisch Adviseur - Algemene Directie - Alterjob

Juridisch Adviseur - Algemene Directie (m/v/x)

IRIS Ziekenhuizen Zuid
De ziekenhuisvereniging Iris Ziekenhuizen Zuid (IZZ) is een openbaar ziekenhuis met 4 campussen in het zuiden van Brussel: Joseph Bracops in Anderlecht, Molière Longchamp in Vorst, Etterbeek-Elsene in Elsene en Baron Lambert in Etterbeek.

Met een aanpak gericht op de patiënten en hun behoeften, biedt IZZ aan de hele bevolking van Brussel en omstreken hoogwaardige en performante zorg en multidisciplinaire behandelingen, met behoud van de echte waarden van een buurtziekenhuis.

Lid worden van de Iris Ziekenhuizen Zuid, dat is deel uitmaken van:

- Een team van 2500 collega's met als missie het leven dienen met passie, toewijding en respect.
- Een ziekenhuis in volle evolutie, dat zijn medewerkers zo goed mogelijk ondersteunt via de uitrol van een participatief management, vormingen, professionele evenementen, carrièremogelijkheden en diverse andere initiatieven om de levenskwaliteit op het werk te garanderen.
-       Een structuur die wil bijdragen aan een toekomst met meer respect voor de planeet. Het verkrijgen van het label Ecodynamische Onderneming is een belangrijke erkenning van onze inzet voor kwaliteitszorg en duurzame praktijken.

Website : http://www.his-izz.be/
Instagram : https://www.instagram.com/hopitauxirissud/
Facebook : https://www.facebook.com/HISIZZ
Linkedin : https://be.linkedin.com/company/h%C3%B4pitaux-iris-sud---iris-ziekenhuizen-zuid
Beschrijving van de functie
De Iris Ziekenhuizen Zuid zoeken,
Voor de Algemene Directie,
Een Juridisch Adviseur (m/v/x)
Onder voltijds (38u/week) of deeltijds (30.24u/week) contract voor onbepaalde duur

De Iris Ziekenhuizen Zuid, aanwezig in 4 gemeenten in het zuiden van Brussel, en hun 2500 medewerkers stellen alles in het werk om de ganse bevolking van Brussel en omstreken doelgerichte en kwalitatieve zorgen en een multidisciplinaire aanpak aan te bieden, dit alles binnen de dimensie van een buurtziekenhuis.
De Iris Ziekenhuizen Zuid en het UMC Sint-Pieter gaan een strategisch groeperingsproject aan om hun stabiliteit te versterken en hun medische samenwerkingsverbanden te dynamiseren. Dit project heeft als doel de zorgkwaliteit te handhaven en te verbeteren door een nog stimulerende omgeving te creëren voor zorgverleners. Deze samenwerking is een geweldige kans om de uitmuntendheid van twee geëngageerde openbare ziekenhuizen te versterken, ondersteund door sterke ethische waarden en een constante verbintenis ten opzichte van de volksgezondheid.
U beschikt over een juridische expertise en wenst uw vaardigheden in te zetten ten dienste van de gezondheidszorg? Wij zoeken een juridisch adviseur die een sleutelrol vervult in het beheer van de juridische zaken van de instelling, die waakt over de naleving van de regelgeving en die waardevolle expertise biedt in het adviseren en ondersteunen van de leden van de Raad van Bestuur en de leidinggevenden van de instelling in verschillende rechtsgebieden.
Wat houdt de job in?
Als juridisch adviseur bent u het referentiepunt voor alle juridische kwesties in onze instelling. U bent onder andere verantwoordelijk voor het opvolgen van juridische en gerechtelijke dossiers, het afhandelen van klachten, het onderhouden van relaties met externe instanties en met andere zorginstellingen. U speelt ook een centrale rol in het beheer van contracten en incidenten en biedt betrouwbare en gepaste juridische ondersteuning voor de behoeften van het ziekenhuis.
Hoewel u alleen bent in uw functie, werkt u nauw samen met alle diensten van het ziekenhuis verspreid over onze 4 campussen, zowel artsen, verpleegkundigen als administratieve medewerkers. U werkt eveneens samen met de juristen van ons ziekenhuisnetwerk en van de federatie van Brusselse zorgstructuren (Gibbis). Op termijn kan deze functie de mogelijkheid bieden om deel uit te maken van een groter team van juristen, die samen de juridische afdeling van het ziekenhuis vormen.
Uw kantoor is gevestigd op de campus Baron Lambert in Etterbeek, maar u zal zich af en toe op onze 3 andere campussen moeten verplaatsen.
Als u zich geroepen voelt om een boeiende uitdaging aan te gaan, die autonomie, expertise en samenwerking tussen ziekenhuizen combineert, kom dan bij ons werken!
Uw voornaamste opdrachten:
Juridisch advies: Kwalitatieve juridische ondersteuning bieden aan de directieleden, de kaders, de diensten en de ziekenhuismedewerkers. Adviseren en juridisch bijsturen in kwesties met betrekking tot verschillende aspecten van privaatrecht, arbeidsrecht, publiekrecht en aanbestedingsrecht.
Opstellen en conformiteit van juridische documenten: Documenten opstellen zoals akkoorden, contracten, overeenkomsten, reglementen, statuten en, in bepaalde gevallen, lastenboeken. Ervoor zorgen dat deze documenten regelmatig worden bijgewerkt om de naleving van de juridische verplichtingen te garanderen.
Beheer van klachten en incidenten: Actief samenwerken met de zorgdiensten, de hoofdarts en de verzekeringsinstellingen in het beheer van medische klachten van patiënten. Deze klachten helpen oplossen door juridische expertise te bieden in de antwoorden en ervoor te zorgen dat de belangen van de instelling en patiënten worden gerespecteerd.
Beheer van geschillen en rechtszaken: Samen met de advocaten van het ziekenhuis lopende rechtszaken opvolgen. Indien nodig juridische stappen ondernemen en samenwerken met externe specialisten om de belangen van de instelling te verdedigen.
Juridisch toezicht en informatie: Permanent juridisch toezicht houden op de ontwikkelingen in de wet- en regelgeving die van toepassing zijn op de ziekenhuissector en relevante informatie verspreiden onder de betrokken afdelingen om ervoor te zorgen dat de instelling aan de wet- en regelgeving blijft voldoen.
Relaties met de autoriteiten: Deelnemen aan coördinatiegroepen en contactbijeenkomsten met de autoriteiten, werkdocumenten, aanbevelingen en verslagen opstellen en de opvolging van genomen besluiten verzekeren. De juridische akkoorden die voortvloeien uit deze interacties formaliseren om ervoor te zorgen dat beslissingen worden geïntegreerd in interne processen.
Conformiteit en optimalisering van regelgeving: Ervoor zorgen dat de instelling voldoet aan de verschillende regelgevingen, anticiperen op de risico's van niet-naleving en mogelijkheden voor financiering of andere gunstige middelen identificeren. De directie adviseren over wijzigingen in de interne regelgeving teneinde de ziekenhuisactiviteit te optimaliseren.
Deelnemen aan strategische projecten en gegevensbescherming: Samenwerken met de verantwoordelijke beheerders van strategische projecten om passend juridisch advies te geven en meewerken aan de implementering van de regelgeving met betrekking tot de bescherming van persoonsgegevens.
Beheer van de verzekeringscontracten.
Deelnemen aan vergaderingen van bestuursorganen: De bestuursorganen ondersteunen door rapporten en verslagen op te stellen en door vergaderingen bij te wonen om zich ervan te verzekeren dat genomen beslissingen worden opgevolgd en wettelijk worden nageleefd.
Profiel
Laten we het even over u hebben.
U heeft een Master of een licentie in rechten.

U heeft minstens 2 jaar ervaring in een gelijkaardige functie. Ervaring in het ziekenhuismilieu is een sterke meerwaarde.
U beschikt over een zeer goede kennis van de wetgeving van de openbare ziekenhuissector, evenals goede kennis van de sociale wetgeving en de regelgeving op het gebied van gegevensbescherming. Kennis van de wetgeving inzake overheidsopdrachten is een pluspunt.

Goede beheersing van de tweede landstaal.

U herkent zich in de meeste van deze competenties:
● U beschikt over een uitstekende redactionele vaardigheid.
● U bent bekwaam om juridische termen bij het brede publiek duidelijk te maken en u drukt zich zowel mondeling als schriftelijk duidelijk uit
● U bent actief luistervaardig met een uitgesproken zin voor dienstverlening, en u handelt klantgericht.
● U bent proactief en creatief, en streeft ernaar om de huidige procedures te verbeteren.
● U bent autonoom en bekwaam om snel efficiënte beslissingen te nemen.
● U bent stipt en nauwkeurig en uitgerust met een stevige zin voor analyse en synthese.
● U bent georganiseerd en gestructureerd, u anticipeert en u beheert uw tijd op een efficiënte manier.
Contractuele voorwaarden
Wij bieden:

Een voltijds (38u/week) of deeltijds (30.24u/week) contract voor onbepaalde duur.
Een reeks voordelen in het kader van het welzijn op het werk:
● Een gepersonaliseerd inburgeringsparcours;
● Een vormingsprogramma gedurende uw volledige loopbaan;
● Mogelijkheid tot mobiliteit binnen het IRIS-netwerk;
● Een aangename werksfeer met evenwicht tussen het privé- en beroepsleven;
● Diensten in het kader van de levenskwaliteit op het werk (massagesessies gedurende de werkuren, enz.);
● De mogelijkheid om deel uit te maken van een ziekenhuis dat het label "Ecodynamische Onderneming" heeft gekregen, een belangrijke erkenning van onze inzet voor kwaliteitszorg en duurzame praktijken.
Een hele reeks extralegale voordelen:
● Een jaarlijkse premie en een attractiviteitspremie;
● Een gemeenschappelijke sociale dienst die een reeks voordelen biedt (diverse premies, kortingen via benefits at work, vakantieverblijven aan aantrekkelijke prijzen, enz.);
● Voorkeurtarieven in alle ziekenhuizen van het IRIS-netwerk (voor u, uw partner, uw kinderen en ouders ten laste);
● Maaltijdcheques ter waarde van 7,30 euro;
● Tussenkomst in de kosten van het openbaar vervoer: 100% MIVB en 80% NMBS, TEC en DE LIJN, en fietsvergoeding (0,35 cent/km),
● Taalpremie van 150 € bruto per maand na het behalen van een taalcertificaat artikel 10 of 12 bij werkenvoor.be. U heeft de mogelijkheid om gratis taallessen te volgen tijdens uw werkuren;
● 24 wettelijke verlofdagen en 5 extralegale verlofdagen (+ verschillende omstandigheidsverloven);
● Een aanvullend pensioen via een groepsverzekering;
● De mogelijkheid om maximum 2 dagen per week te telewerken (na een inburgeringsperiode);
● Een telefoonabonnement met dataforfait;
● Laptop.
Werkgever
IRIS Ziekenhuizen Zuid
Plaats tewerkstelling
Etterbeek
Contract
COD 100%
Profiel
Master
Uiterste sollicitatiedatum
18/11/2024
Bewaren
Om deze job te bewaren, log in!
Share
Als deze vacature is afgedrukt,
vindt u deze gemakkelijk op onze site door deze QR-code te scannen: