De jobsite voor social profit
Geef zin aan uw professionele leven
die goed bij u passen !
microStart - Microkrediet adviseur - regio Antwerpen - Alterjob

Microkrediet adviseur - regio Antwerpen (m/v/x)

microStart
MicroStart helpt mensen met meer ideeën dan geld en wil mensen het recht geven op economisch initiatief. Dit door enerzijds het aanbieden van professionele microkredieten (tot 25.000€) voor ondernemers die niet terecht kunnen bij de traditionele financiële instellingen. Anderzijds door het aanbieden van gratis professionele begeleiding (individueel en in groep, voor en na de opstart). Daarnaast tracht microStart mee te bouwen aan een beleid dat gunstig is voor (micro- en kleine) ondernemers. MicroStart telt 40 werknemers en kan rekenen op de steun van meer dan 130 actieve vrijwilligers.

Sinds haar oprichting heeft microStart meer dan 30.000 (kandidaat) ondernemers ontvangen en meer dan 5.000 microkredieten verstrekt. Hierdoor werden meer dan 4.00 nieuwe jobs gecreëerd. Daarnaast gaf microStart meer dan 10.000 begeleidingsacties in België. De impactstudie wees uit dat 75% van deze zelfstandigen 2 jaar later nog actief zijn als zelfstandige, dat elke micro-ondernemer 1,6 jobs creëert, en dat voor elke euro die geïnvesteerd wordt in begeleide microkredieten, de gemeenschap er na 2 jaar 2,53€ terugkrijgt.

https://microstart.be/
Beschrijving van de functie
In het kader van haar verdere ontwikkeling, is microStart op zoek naar een Microkrediet adviseur voor regio Antwerpen.

FUNCTIEBESCHRIJVING

De microkrediet adviseur is verantwoordelijk voor de ontwikkeling van de activiteiten van microStart op het grondgebied dat wordt toegewezen. Daarnaast neemt zij/hij actief deel om de objectieven van de organisatie te behalen.

Uw belangrijkste taken en verantwoordelijkheden zijn de volgende:

1. Financiering van mensen die geen toegang hebben tot financiële middelen, maar wel beschikken over de juiste capaciteiten om hun eigen onderneming te starten of verder te ontwikkelen:

● Je beheert en ontwikkelt een netwerk van doorverwijzers (partners, contactpersonen etc.)
● Je analyseert de kredietaanvragen en biedt onze financiële diensten aan naargelang de noden van onze klanten.
● Je draagt bij aan de uiteindelijke beslissing mbt de kredietaanvraag.
● Je verzekert de goede terugbetaling van het krediet en voert de nodige minnelijke invorderingsacties uit.

2. Begeleiding van ondernemers die een krediet (willen) verkrijgen:

● In samenwerking met de vrijwilligers van microStart en onze partners identificeer je de ondersteunings en opleidingsbehoeften van de ondernemer en verwijs je hen door naar de juiste diensten.
● Je geeft advies mbt het beheer en ontwikkeling van de professionele activiteiten van je klanten.
● Je verzekert een vlotte uitvoering en opvolging van deze begeleidingsdiensten aan je klanten (individueel, collectief of via partners.)
● Je beheert en animeert je eigen team van vrijwilligers.

3. Prospectie en communicatie met toekomstige ondernemers:

● Je voert prospectie en promotie acties uit om het alternatief van begeleid microkrediet beter bekend te maken bij onze doelgroepen.
● Je ontmoet (toekomstige) ondernemers om hen op maat aangepaste producten en diensten aan te bieden naargelang hun noden en je ontwikkelt zo een eigen netwerk en klantenportefeuille.
Vereist profiel
VEREIST PROFIEL:

● Je beschikt over een bachelor- of masterdiploma, of je beschikt over de nodige vaardigheden (zelforganisatie, analytisch vermogen, zelfstandigheid. MicroStart gelooft in de capaciteiten en talenten van iedere mens, ook zij die geen hogere opleidingen hebben genoten.)
● Je kunt autonoom werken en heeft geen probleem met mogelijke verplaatsingen in de regio (met een wagen of openbaar transport.)
● Je bent sociaal en kan mensen inschatten, evenals een goede zakelijke relatie met hen opbouwen. Je bent empathisch en hebt een dynamische persoonlijkheid.
● Je toont initiatief, engagement, solidariteit, professionaliteit, vertrouwen en bent maatschappelijk betrokken: waarden en kwaliteiten die bij microStart belangrijk zijn.
● Je hebt een uitgesproken interesse voor economische ontwikkeling, microkredieten (in Europa en/of ontwikkelingslanden), ondernemerschap en het werken met een precair publiek. Je kan werken met mensen met verschillende achtergronden en hebt respect voor de eigenheid van iedere klant.
● Je bent bij voorkeur tweetalig (Nederlands/Frans) en hebt een goede kennis van het Engels. Het beheren van extra talen is een troef.
● Het behalen van doelstellingen is voor jou geen probleem: je bent sociaal - “commercieel” en wil zoveel mogelijk mensen verder helpen met het recht op economisch initiatief.

Wij zijn niet zo zeer op zoek naar een specifiek profiel, dan wel naar een persoonlijkheid die zin heeft deel uit te maken van een gemotiveerd team en om van microStart een referentie te blijven maken in de sector van de begeleide microkredieten in België.
Contractuele voorwaarden
WAT MICROSTART AANBIEDT:

● Contract van onbepaalde duur, voltijds, 38u/week
● Brutoloon van 2.235 Euro/maand
● Bijkomende ziekteverzekering (DKV)
● Maaltijdcheques, GSM en computer
● Opleidingen
● Werken in een dynamische en maatschappelijk bewogen instelling
● Thuiswerken (mogelijk tot 1 keer/week)
● Ingang zo snel mogelijk.
Werkgever
microStart
Plaats tewerkstelling
Antwerpen
Contract
COD 100%
Profiel
Bachelor Master
Uiterste sollicitatiedatum
Onbeperkt
Bewaren
Om deze job te bewaren, log in!
Dagelijkse newsletter
Ontvang elke avond onze nieuwsbrief in uw mailbox met alle aanbiedingen die gedurende de dag zijn gepubliceerd.

Uitschrijven op elk moment mogelijk via een link in de nieuwsbrief.

Als deze vacature is afgedrukt,
vindt u deze gemakkelijk op onze site door deze QR-code te scannen:


Printbare versie