De jobsite voor social profit
Geef zin aan uw professionele leven
die goed bij u passen !
Christelijke mutualiteiten - HR Adviseur - Organisatieontwikkeling - Alterjob

HR Adviseur - Organisatieontwikkeling (m/v/x)

Christelijke mutualiteiten
CM helpt niet minder dan 4,5 miljoen mensen om gezond en gelukkig te leven. Hoe dat kan? Dankzij de dynamiek van onze medewerkers! Zij slaan elke dag de handen in elkaar om resultaten te boeken. Ze worden gedreven door solidariteit en willen samen vooruitgaan. Hun inspanningen worden erkend, want ze krijgen tal van kansen om zich te ontwikkelen en te groeien in hun job. Dat alles op een werkplek waar ook waarde wordt gehecht aan de balans tussen werk en privé. Maar je moet ons niet zomaar geloven. Vraag het gewoon aan iedereen die hier werkt. Ze zullen het graag bevestigen: Bij ons leeft het.
Beschrijving van de functie
Als HR Adviseur Organisatieontwikkeling maak je onderdeel uit van een enthousiast tweetalig HR-team van organisatieadviseurs, business process experten en experten interne communicatie. Het HR-team Organisatie heeft als belangrijkste taak het adviseren, ondersteunen en faciliteren van management, leidinggevenden en inhoudelijke stafmedewerkers op de verschillende domeinen binnen organisatieontwikkeling (strategie, processen, projecten, transformatie en change).

De organisatie bevindt zich in een interessante fase van ontwikkeling. Een fase waarin je als Adviseur Organisatieontwikkeling impact kan maken met jouw nieuwe ideeën, ervaring in veranderkunde en projectmanagement, waarbij de optimalisatie van onze organisatie en ledenservice vooropstaat.


De kern van jouw opdracht bestaat erin om de organisatie van A tot Z te (bege)leiden bij projecten en verandertrajecten (digitalisering, nieuwe organisatievormen, ...). Dit steeds in nauwe samenwerking met alle betrokken stakeholders.

● Je begeleidt projectteams bij de uitvoering van hun project (methodologie, technieken, ...) en maakt hen bewust ook veranderingsgerichte activiteiten op te nemen in hun planning.

● Je identificeert de betrokken stakeholders en ontwerpt en implementeert transformatietrajecten in lijn met de visie en strategie van de organisatie.

● Je identificeert de menselijke risico's en mogelijke bronnen van weerstand, en werkt een plan uit om deze aan te pakken. Daarbij peil je naar de readiness van de organisatie om in de nieuwe omgeving te werken en stuurt bij indien nodig.

● Je definieert en implementeert een aanpak om de aanvaarding en de integratie van de verandering te meten en bij te sturen.

● Je coördineert en participeert actief in de planning en de uitvoering van de verandering: communicatie, vorming, coaching, omgaan met weerstand, ...

● Je onderscheidt je door een hands-on mentaliteit.
Vereist profiel
De talentvolle collega die wij zoeken ...

● Bezit een universitair diploma (master) of gelijkwaardig door ervaring.

● Heeft een aantal jaren relevante praktijkervaring in het begeleiden van projecten en veranderingen (evolutie van processen, digitalisering,...), bij voorkeur over afdelingen en departementen heen.

● Is vlot in het leggen van contacten et communiceert op een vlotte en assertieve wijze. Slaagt erin tijdelijke teams te motiveren en werkt graag in team.

● Heeft een groot luistervermogen, een sterk inzicht in hoe werkzaamheden dienen georganiseerd te worden en is flexibel.

● Is sterk in het organiseren en plannen en lost problemen resultaatgericht en creatief op.

● Heeft goede analytische vaardigheden.

● Is tenslotte goed tweetalig (N/F).
Contractuele voorwaarden
Je kan rekenen op een contract van onbepaalde duur.

Bij CM heeft je werk een belangrijke maatschappelijke impact. Je maakt immers dagelijks het verschil voor onze leden. Zo kan je rekenen op een competitief en veelzijdig loonpakket. Bovendien krijg je de kans om werk en privé mooi in evenwicht te houden. Maar er is meer. Want wie dat wil, kan hier heel wat kansen grijpen. We bieden je tal van opleidingen en ontwikkelingsmogelijkheden. Je krijgt de ruimte om initiatieven te nemen. En je werkt mee aan uitdagende projecten. Wees er maar zeker van dat je nooit ter plaatse zult blijven trappelen. Zodat je als CM-collega al snel maar één conclusie zal kunnen trekken: Bij ons leeft het.
Werkgever
Christelijke mutualiteiten
Plaats tewerkstelling
Brussel
Contract
COD 100%
Profiel
Master
Uiterste sollicitatiedatum
Onbeperkt
Bewaren
Om deze job te bewaren, log in!