De jobsite voor social profit
Geef zin aan uw professionele leven
die goed bij u passen !
Woningfonds Brussels - Sociaal assistent - Alterjob
Woningfonds Brussels
Met de steun van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest en in het kader van zijn streven om de toegang tot het recht op wonen te verwezenlijken, biedt het Woningfonds onder meer hypothecaire leningen aan gezinnen met een middeninkomen of een bescheiden inkomen voor de aankoop en/of renovatie van een woning en groene leningen om de energieprestaties te verbeteren.

Met een jaarlijks activiteitenvolume van ongeveer 1.000 kredieten en 1.500 woningen die worden verhuurd in het kader van de huurhulp, is het Woningfonds bovendien een belangrijke speler in het sociale huisvestingsbeleid van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest.

Het patrimonium dat in de komende jaren zo'n 1700 woningen zou moeten omvatten, bestaat uit kwaliteitsvolle traditionele woningen en appartementen die tegen een betaalbare prijs worden verhuurd aan gezinnen met een laag inkomen.

https://www.fondsdulogement.be/nl
Beschrijving van de functie
Om zijn verdere ontwikkeling te ondersteunen en zijn interne organisatie te versterken, is het Woningfonds op zoek naar een Sociaal assistent (m/v) - Vervangingscontract

Taken 

Je maakt tijdelijk (voor een periode van minstens 4 maanden) deel uit van de sociale dienst van de Huurhulpafdeling, die verbonden is aan de "Directie Verrichtingen".

Je werkt binnen een klein team van sociaal assistenten met als belangrijkste opdracht de budgettaire en sociale ondersteuning van huurders en het onderzoeken van mutatie-aanvragen voor een woning die beter is afgestemd op de gezinssituatie van de huurders.
Vereist profiel
● Je hebt een diploma van sociaal assistent(e);
● Idealiter heb je al enige ervaring in de sociale huisvestingssector;
● Je kunt vlot contacten leggen, zowel met huurders als met de andere afdelingen en diensten (intern en extern);
● Je bent nauwkeurig en hebt een goed analysevermogen;
● Je kunt zelfstandig werken;
● Je kunt goed overweg met informaticatools;
● Je spreekt Frans en hebt een goede kennis van het Nederlands.
Contractuele voorwaarden
Ons aanbod

● Een uitdagende job binnen een dynamisch en gemotiveerd team, in een groeiende organisatie die een belangrijke rol speelt in Brussel;
● Een vervangingscontract (minimaal 4 maanden) voor een voltijdse functie (35 u./week);
● Een job op mensenmaat;
● Opleidingen;
● Tal van extralegale voordelen (flexibele werkuren, maaltijdcheques, groepsverzeke-ring, hospitalisatieverzekering, extralegale kinderbijslag ...).
Werkgever
Woningfonds Brussels
Plaats tewerkstelling
Brussel
Contract
Vervangingscontract Voltijds
Profiel
Diploma maatschappelijk assistent
Uiterste sollicitatiedatum
Onbeperkt
Bewaren
Om deze job te bewaren, log in!