Les emplois à profit social
Pour une vie professionnelle chargée de sens
qui vous vont bien !
La Mutualité Chrétienne - Adviserend Arts Oost-Vlaanderen - Alterjob

Adviserend Arts Oost-Vlaanderen (h/f/x)

La Mutualité Chrétienne
CM helpt niet minder dan 4,5 miljoen mensen om gezond en gelukkig te leven. Hoe dat kan? Dankzij de dynamiek van onze medewerkers! Zij slaan elke dag de handen in elkaar om resultaten te boeken. Ze worden gedreven door solidariteit en willen samen vooruitgaan. Hun inspanningen worden erkend, want ze krijgen tal van kansen om zich te ontwikkelen en te groeien in hun job. Dat alles op een werkplek waar ook waarde wordt gehecht aan de balans tussen werk en privé. Maar je moet ons niet zomaar geloven. Vraag het gewoon aan iedereen die hier werkt. Ze zullen het graag bevestigen: Bij ons leeft het.

https://www.cm.be/
Description
Kom zorg dragen voor onze maatschappij, en voor iedereen die er deel van uitmaakt.

CM is op zoek naar een gedreven adviserend arts voor de regio Oost-Vlaanderen (Gent).
laar voor een beroep met impact? Lees dan verder in onze vacature.

Passie voor geneeskunde, een beroep met impact.
CM is de grootste mutualiteit van België. Gedreven door onze solidariteit dragen we zorg voor meer dan vier miljoen leden. Ons doel? Elk van hen optimale ondersteuning bieden, zodat zij ten volle aan de samenleving kunnen deelnemen. In die ambitie kan je als adviserend arts een bijzonder belangrijke rol opnemen. Wat je bij CM doet, heeft een positieve impact op onze leden en onze sociale zekerheid.

Dit zoeken we

Als adviserend arts ben je eerst en vooral... arts. Je ondersteunt de behandelende artsen bij het genezen van onze leden: je volgt de gezondheidstoestand van onze leden op en onderzoekt of zij recht hebben op een tussenkomst. Je helpt hen om na een langdurige afwezigheid weer aan het werk te gaan, hun loopbaan een nieuwe wending te geven, aan zinvolle tijdsbesteding te doen of hun arbeidsregime beter af te stemmen op de omstandigheden. Tegelijkertijd zorg je voor een optimale toewijzing van de middelen van de sociale zekerheid.

Concreet betekent dit dat:

● Je voor de medische controle van de arbeidsongeschiktheid zorgt en de voorgeschreven gezondheidszorg controleert.
● Je, samen met de Return To Work Coördinator, leden begeleidt die overwegen om weer aan het werk te gaan (re-integratie). Of je leden de weg wijst naar een job die beter aansluit bij hun fysieke en mentale vermogen.
● Je de dossiers van de leden bespreekt met andere professionals in de gezondheidszorg: behandelende artsen, collega's adviserend artsen en paramedisch en verplegend team.
● Je duidelijke en relevante verslagen schrijft over de beslissingen die je neemt en voor een correcte administratie zorgt.
● Je op de hoogte blijft van alle ontwikkelingen in de (verzekerings)geneeskunde en de wetgeving in de gezondheidszorg.
Profil
● Je hebt een master of een licentie in de geneeskunde, eventueel aangevuld met een specialisatie in algemene geneeskunde, arbeidsgeneeskunde, verzekeringsgeneeskunde of chirurgie.
● Je hebt ervaring als huisarts of specialist. Of je bent net afgestudeerd en overweegt duidelijk een baan als adviserend arts.
● Je hebt zin om in teamverband te werken in een multidisciplinair team van collega's adviserend artsen en paramedici.
● Je beheerst de kunst om je mening en je beslissingen op vastberaden wijze over te brengen, met de nodige diplomatie en empathie.
● Je verdiept je graag in complexe ziektebeelden en sociale wetgeving.
● Je bent flexibel en bent bereid je te verplaatsen op vraag van jouw leidinggevende.
Conditions
CM is een grote organisatie met een heldere visie op gezondheidszorg. We geloven in de kracht van multidisciplinaire teams en in de adviserende rol van artsen naar het brede medische veld. Als adviserend arts krijg je een unieke kans om als schakel te fungeren tussen onze leden, de zorgsector en het RIZIV. 
We omringen je op de best mogelijke manier en bieden je:

Een goede work-lifebalans – Je bepaalt zelf je agenda, afgestemd op de dienstverlening aan onze leden. Avond- en of weekendwerk zijn niet voorzien. Dit geeft je de mogelijkheid een goede balans work-life te behouden. Je werkt voornamelijk in het CM-kantoor in Gent (Af en toe ga je naar een ander kantoor om collega artsen te ontmoeten.)
● Een medische uitdaging – Als adviserend arts van CM kom je in contact met en geef je advies over diverse complexe pathologieën. Van arbeidsongevallen tot psychische aandoeningen, oncologie, hernia's en burn-outs: je krijgt een bijzonder breed werkveld. 
● Een volledig team om je te ondersteunen – Uiteraard oordeel je als arts in alle onafhankelijkheid, maar je kunt ook rekenen op een team van collega’s adviserend artsen en professionals uit de paramedische sector. Zij geven je informatie over je dossiers en feedback over je ideeën. Het administratieve team ondersteunt je op operationeel niveau. Bij start word je gedurende drie à vier maanden persoonlijk begeleid door een collega adviserend arts. Je volgt een intern opleidingstraject waarin alle aspecten van je werk aan bod komen. Het doel? Officiële erkenning door het RIZIV.
● Voortgezette opleiding  – Je komt terecht in een grote organisatie die je de mogelijkheden biedt van permanente bijscholing op alle relevante gebieden. Daarnaast krijg je ook de mogelijkheid om een tweejarige specialisatie in verzekeringsgeneeskunde en medische expertise te volgen.
● Een volledig loonpakket – Je wordt als bediende aangeworven met een vast contract en een aantrekkelijk pakket loon en voordelen met onder andere maaltijdcheques, groepsverzekering, hospitalisatieverzekering, extralegale kinderbijslag, telewerkvergoeding, smartphone en terugbetaling van je woon-werkverplaatsingen.
Employeur
La Mutualité Chrétienne
Lieu de travail
Oost-Vlaanderen
Contrat
COD 100%
Profil
Master
Date ultime pour postuler
Non précisée
Sauvegarder
Pour sauvegarder cette offre, connectez-vous !
Newsletter quotidienne
Recevez chaque soir dans votre boîte mail notre newsletter avec toutes les offres publiées durant la journée.

Désinscription possible à tout moment via un lien compris dans la newsletter. Aucune autre utilisation faite de votre adresse email.