Les emplois à profit social
Pour une vie professionnelle chargée de sens
qui vous vont bien !
La Mutualité Chrétienne - Beleidsmedewerker - WSM - Alterjob

Beleidsmedewerker - WSM (h/f/x)

La Mutualité Chrétienne
WAAR KOM JE TERECHT?

WSM is een Belgische NGO die sociale organisaties wereldwijd versterkt en verbindt in netwerken, zodat zowel huidige als toekomstige generaties kunnen genieten van hun universeel recht op waardig werk en sociale bescherming. WSM werkt samen met bijna 100 sociale bewegingen in 24 landen in Afrika, Azië en Latijns-Amerika. In België ondersteunt WSM de organisaties van beweging.net en de MOC om het draagvlak voor solidariteit en internationale samenwerking bij hun doelgroepen te vergroten en te verduurzamen.

De beleidsmedewerker/ster maakt deel uit van de beleids- en studiedienst. In nauw overleg met de andere diensten van WSM (teams België, Belgique en Continenten), is de beleids- en studiedienst belast met de ontwikkeling, uitvoering en evaluatie van de beleidsstrategieën van WSM op vlak van waardig werk en recht op sociale bescherming. Zij doet dit in samenwerking met netwerken van partnerorganisaties in Afrika, Azië en Latijns-Amerika en Caraïben, alsook met haar Belgische partners van de Christelijke Arbeidersbeweging (MOC en beweging.net).
Description
WAT DOE JE?

Je bent samen met je collega's van de beleidsdienst verantwoordelijk voor de ontwikkeling, uitvoering en evaluatie van de beleidsstrategieën van WSM m.b.t. de Waardig Werk Agenda, met bijzondere aandacht voor het recht op sociale bescherming en arbeidsrechten.

Je zorgt samen met de partnerorganisaties in België (in het bijzonder CM-MC en ACV-CSC) voor de thematische, politieke en methodologische capaciteitsversterking van de partnerorganisaties in Afrika, Azië, Latijns-Amerika en Caraïben op vlak van beleids- en studiewerk.
Hierbij ben je onder meer verantwoordelijk voor de opvolging, de ondersteuning en het mobiliseren van expertise en capaciteiten van de partnerorganisaties in minstens 1 van deze drie continenten, in samenwerking met andere collega's.

Je verricht en ondersteunt studiewerk rond de kernthema's van WSM met het oog op systematische kennisopbouw en -kapitalisatie samen met de partnerorganisaties van WSM in België en in de drie continenten.

Je doet zelf actief aan beleidsbeïnvloeding rond de kernthema's van WSM op nationaal, Europees en internationaal vlak door het onderhouden van contacten met relevante beleidsmakers en het opvolgen van beleidsprocessen.

Je neemt actief deel aan de vergaderingen en activiteiten van associatieve en vakbondsnetwerken op Belgisch, Europees en internationaal vlak die bijdragen tot de realisatie van de beleidsdoelstellingen van WSM en haar partners.

Je verzorgt mee de interne en externe communicatie rond de standpunten en resultaten van het beleids- en studiewerk van WSM.Profil
Opleidingsniveau: Master of gelijkgestelde ervaring.
Relevante ervaring met beleids- en studiewerk op nationaal, Europees en internationaal vlak en kennis van hun beleid inzake internationale samenwerking.
Talenkennis is een belangrijke vereiste voor deze functie. Mondelinge en schriftelijke communicatievaardigheden in verschillende talen: Frans, Nederlands en Engels. Spaans is een pluspunt.
Kennis van de Waardig Werk Agenda, met bijzondere aandacht voor sociale bescherming en arbeidsrechten.
Capaciteit om processen op te zetten, te beheersen en veranderingen op lange termijn te bewerkstelligen.
Capaciteit om probleemoplossend te denken en analytisch vermogen.
Teamplayer.
Resultaatsgericht.
Aandacht, openheid en respect voor verschillende culturen en werken in een internationale omgeving
Bereid om naar het buitenland (Europa, Afrika, Azië en Latijns-Amerika) te reizen in het kader van je werk
Occasioneel avond- en weekendwerk.
Conditions
Een voltijds contract van bepaalde duur tot 5 september 2022, met mogelijkheid tot verlenging.
De opportuniteit om actief bij te dragen tot de wereldwijde strijd tegen armoede en sociale onrechtvaardigheid in het kader van een dynamische en visie-gedreven organisatie.
Een uitdagende en gevarieerde job in een tweetalige, nationale organisatie.
Goede arbeids- en loonvoorwaarden volgens de geldende WSM-barema's.
Aantrekkelijke extralegale voordelen zoals maaltijdcheques, groepsverzekering, hospitalisatieverzekering, financiële tussenkomst woon-werkverkeer en verschillende opleidingsmogelijkheden.
Mogelijkheid tot thuiswerken.
Bereikbaarheid met het openbaar vervoer.
Indiensttreding zo snel mogelijk.
Employeur
La Mutualité Chrétienne
Lieu de travail
Brussel/Bruxelles
Contrat
CBD 100%
Profil
Master
Date ultime pour postuler
Non précisée
Sauvegarder
Pour sauvegarder cette offre, connectez-vous !